Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@11:52:05 GMT

یک شب با گشت‌های ویژه سازمان پسماند/تعقیب و گریز خودروی حمل زباله

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۵۴۵۰

یک شب با گشت‌های ویژه سازمان پسماند/تعقیب و گریز خودروی حمل زباله

‍‍‍‍‍‍

زباله گردی، تفکیک در ایستگاه‌های میانی و خلاصه هر آنچه در گذشته به روال عادی جمع آوری پسماند ربط دارد این روزها با آمدن کرونا ممنوع شده است اما عده ای دست به تخلف زده و هنوز توس طکودکان زباله گرد کرونا را از این سو به آن سو می برند.

خبرگزاری فارس-سید اسد رجبی: یکی از موضوعاتی که با انتشار و همه گیری ویروس کرونا در مرکز توجه ویژه قرار گرفت؛ زباله گردی، امکان سرایت ویروس به کودکان زباله گرد و همچنین انتشار بیشتر این بیماری به شهروندان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به همین اهمیت، معاون اجتماعی-فرهنگی شهرداری تهران و مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند طی مکاتباتی با دادستانی و فرماندهی انتظامی تهران خواستار برخورد با زباله گردهای غیرمجاز و صد البته پیمانکاران متخلف شدند.

پس از این مکاتبات و نشست‌ها، طی ابلاغی، دادستانی تهران از فرماندهی انتظامی تهران بزرگ خواست با همکاری شهرداری تهران مانع زباله‌گردی در سطح شهر شوند.

با این ابلاغ، از ساعت 21، اکیپ‌های گشت سازمان مدیریت پسماند فعالیت خود را در سطح خیابان‌های پایتخت آغاز کردند. 

کودکان زباله گرد می‌توانند کرونا را منتقل کنند

قنبر آدینه‌وند مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند با اشاره به فعالیت غیرمجاز زباله گردی و انتقال پسماندهای احتمالا آلوده به حاشیه تهران می‌گوید: دلیل این مکاتبات و پیگیری‌های سازمان مدیریت پسماند، در وهله اول سلامت کودکان عمدتا اتباعی است که بدون رعایت موارد بهداشتی و حتی بدون دستکش و ماسک اقدام به زباله گردی از مخزن‌های شهری می‌کنند.

 

مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند افزود: از سوی دیگر انتقال این ویروس به این کودکان و فعالیت آن‌ها در سطح شهر می‌تواند روند همه گیری این ویروس را تسریع بخشد.

وی تاکید کرد: به همین دلیل و با توجه به اینکه فعالیت عوامل غیرمجاز معمولا از ساعت 21 تا 24 است، عمده فعالیت اکیپ‌ها و گشت‌های ما مربوط به این ساعات می‌شود.

وعده ساعت 21؛ میدان رسالت

ماشین‌های نظارت سازمان مدیریت پسماند در مناطق مختلف مشغول گشت زنی هستند تا موارد تخلفی را شناسایی و به اطلاع کلانتری‌های مرتبط با هر منطقه برسانند.

با ممنوع شدن فعالیت تفکیک پسماند، این روزها فعالیت کودکان کار و زباله گردها در سطح شهر به میزان چشمگیری کاهش یافته است اما با توجه به اهمیت موضوع و حکم دادستانی، از همین تعداد اندک هم باید جلوگیری شود.

آدینه وند با بیان این که وظیفه سازمان اقدام بازدارنده نیست گفت: نیروهای سازمان پسماند، فقط شناسایی و مشخص کردن محل فعالیت را برعهده دارند و آن را به عوامل انتظامی گزارش می‌دهند. ما هر شب 10 اکیپ گشت ویژه داریم که در سطح شهر تهران فعالیت می‌کند.

 

مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند تاکید می‌کد: تلاش ما این است که نه تنها جلوی همین تعداد معدود زباله گردی غیرمجاز را بگیریم، بلکه می‌خواهیم متخلفان و سرشاخه‌های اصلی را شناسایی کنیم، برخورد اصلی با آن ها خواهد بود و صد البته جدا از جریمه، لغو همکاری با شهرداری خواهند شد.

تعقیب و گریز در بزرگراه امام علی(ع)

ماشین گشت در کوچه پس کوچه‌های میدان رسالت به گشت زنی مشغول است و تیم نظارت، چشم را در تاریکی‌های شب می‌گردانند.

هنوز نیم ساعتی از ساعت 21 نگذشته که بی سیم ماشین گشت به صدا در می‌آید؛ گزارش تخلفی در پل سیدخندان. مورد تخلف، نیسان آبی رنگی است که قرار است پسماندهای غیرمجاز و آلوده را برای تفکیک به اشرف آباد ببرد.

اولین اقدام، اطلاع به نیروی انتظامی است. آدینه وند، گزارش را ابلاغ می‌کند و ماشین گشت به سمت سیدخندان فرمان می‌چرخاند.

اما این همه ماجرا نیست. وقتی متخلفان، متوجه می‌شوند دست‌شان رو شده است، فرار اولین تصمیمی است که به ذهن آن‌ها می‌رسد؛ نیستان به بزرگراه همت و امام علی(ع) می‌پیچد و ماشین‌های گشت و نیروی انتظامی هم.

تعقیب و گریز بیست دقیقه‌ای طول می‌کشد و نیستان در خروجی دماوند مجبور به توقف می‌شود. سه جوان سرنشینان نیستان را تشکیل می‌دهند؛ با لباس‌هایی که رنگ چرک مرد زباله روی‌شان نشسته است، دست‌های سیاه شده و چهره‌هایی که ایرانی نیست.

گفتگوهای اولیه، تخلف پیمانکار را آشکار می‌کند. نیستان توقیف و گزارش تخلف ثبت می‌شود.

 

شناسایی و توقیف کامیون حمل زباله

هنوز گفتگوها به پایان نرسیده، این بار بی سیم ماشین گشت از ثبت و توقیف تخلفی در خیابان بهار گزارش می‌دهد؛ مورد تخلف این بار کامیونی است که متخلفان می‌خواستند پسماند آلوده را به پاکدشت منتقل کنند.

این بار راننده کامیون ایرانی و سه همراهش اتباع هستند. پرس و جوها بار دیگر به پیمانکار متخلف می‌رسد.

آدینه وند با بیان اینکه ما ممنوعیت جمع آوری پسماند را به همه پیمانکاران ابلاع کرده ایم ادامه می‌دهد: همه این سختگیری‌ها با هدف حفظ سلامت کودکان کار و جلوگیری از سودجویی پیمانکاران متخلف از کودکان اتباع صورت می‌گیرد و این سختگیری‌ها حداقل تا پایان شیوع و همه گیری کرونا ادامه خواهد داشت.

مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند می‌گوید: سازمان پسماند به منظور جلوگیری بیشتر از شیوع ویروس کرونا، سلامت شهروندان و شکستن زنجیره انتشار، از همان ابتدای شناسایی نخستین موارد ابتلا به کرونا، فعالیت تمامی مراکز تفکیک زباله را متوقف کردیم و در عین حال در سطح شهر هم مانع از تفکیک زباله و زباله گردی شدیم.

 شناسایی 10 تخلف در سطح معابر پایتخت

ساعت از نیمه شب هم گذشته است؛ گشت ویژه سازمان پسماند در خیابان پاسداران کامیون دیگری را متوقف کرده است. این دهمین تخلفی است که امشب شناسایی و متخلفان به عوامل نیروی انتظامی معرفی شدند.

بیشتر متخلفان، سر رشته را به پیمانکار متخلف گره می‌زدند و البته برخی هم در این شرایط، به صورت خودجوش و بدون اطلاع پیمانکار، در سطح خیابان‌ها به تفکیک زباله مشغول بودند.

 

 

آدینه وند در پایان نظارت و پایش می‌گوید: کودکان زباله گرد بدون رعایت کوچکترین موارد بهداشتی، در مخزن‌های بزرگ زباله خم می‌شوند و به جستجوی زباله می‌پردازند.

وی ادامه می‌دهد جلوگیری از فعالیت کودکان زباله گرد، اگر چه با شهرداری تهران نیست اما می‌توانست ریسک افرایش ابتلا به کرونا را به شدت افزایش دهد و همین موضوع وظیفه‌ای برای ما ایجاد کرده که با سختگیری بیشتر در این حوزه ورود کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرداری تهران کودکان زباله سلامت کودکان زباله گرد سازمان پسماند زباله گردی سطح شهر ماشین گشت آدینه وند ساعت 21

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۵۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی

علیرضا قره حسنلو در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن درخواست استفاده از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست برای ایجاد تصفیه خانه‌های لوکال در سطح شهرها و روستاها اضافه کرد: از این طریق می‌توانیم بسیاری از معضلات محیط زیستی را برطرف کنیم.

وی افزود: با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده توسط شورای عالی امنیت ملی، برخی روستاها به تصفیه خانه‌های لوکال نیاز دارند که آبریز آنها در سطح رودخانه‌های کرج و شهر شاهرود سرازیر نشود که تصفیه خانه‌های لوکال می‌توانند این آلودگی‌ها را کاهش دهند.

رئیس شورای اسلامی استان البرز عنوان کرد: با توجه به اینکه گاهاً بیش از ۷۰ درصد آلودگی هوا به دلیل استفاده از وسایل نقلیه فرسوده است، نیاز داریم نگاه ویژه ای به موضوع محیط زیست شود و برای بهسازی این ناوگان از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست استفاده کنیم.

قره حسنلو با بیان اینکه جرایم صنایع آلاینده یا مالیات سبز طی چند سال اخیر کمتر به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده است، گفت: یکی از مشکلات موجود در سطح شهرک‌های صنعتی عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه است.

وی ادامه داد: غالباً پیمانکار وجود دارد اما زمین اختصاص پیدا نمی‌کند که بتوانیم از این ظرفیت برای سایت مدیریت پسماند و بازیافت استفاده کنیم. این موضوع یکی از دغدغه‌های ماست که امیدواریم با کمک و همراهی مسؤولان مربوطه اقدامات مناسب و لازم انجام شود.

رئیس شورای اسلامی استان البرز عنوان کرد: با توجه به اینکه البرز استانی پرتراکم است، نیاز به محلی برای دپوی نخاله‌های ساختمانی هستیم اما زمین مناسب نداریم که درخواست می‌کنیم، در ضوابط و مقررات این حوزه یک بازنگری انجام شود.

قره حسنلو با اشاره به اهمیت ایجاد خانه‌های محیط زیست به صورت عملیاتی مطرح کرد: قبلاً ما درخواست و تفاهم نامه همکاری را با اداره کل محیط زیست البرز امضا کردیم و اکنون آماده‌ایم که ایجاد خانه‌های محیط زیست را در سطح شهرها و روستاها با حضور افراد متخصص پیگیری کنیم.

وی بیان کرد: پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم تا در قالب طرحی از سوی شورای عالی استان‌ها، نسبت به در نظر گرفتن ساختاری برای ادارات محیط زیست شهرداری‌ها اقدام شود تا بتوانیم گام‌های مؤثری با همکاری اداره کل حفاظت محیط استان در این حوزه برداریم.

رئیس شورای اسلامی استان البرز با توجه به حفاظت شده بودن زمین‌ها در جاده چالوس گفت: درخواست ما این است که زمینی به دهیاران واگذار شود تا بتوانند در آن نسبت به تفکیک زباله و هدایت زباله‌های تر به سمت حلقه دره اقدام کنند.

قره حسنلو با اشاره به اینکه با استقرار دستگاه زباله سوز نیز می‌توانیم بوی نامطبوع زباله‌ها را از بین ببریم، اظهار کرد: نه فقط شهرداری‌ها و شورای اسلامی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان، بلکه تمام مسؤولان باید در راستای کاهش آلودگی هوا پای کار بیایند.

کد خبر 6095488

دیگر خبرها

  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • ببینید | اولین تصاویر از تیراندازی پلیس به سمت سارق زورگیر؛ نتیجه تعقیب و گریز پلیس با موتور وسط خیابان‌های تهران